Fästingbett Lojalitet och Kvinnliga symtom! När ska man lära sig:-)

Det är jobbarhelg och jag är lite trött på kvällen. Börjar frysa och känner mig illamående.
-Nämen va sjutton jag vill inte bli sjuk! säger jag till sambon.
Till slut så ringer jag till sjukvårdsrådgivningen. För jag kom också på att jag har ett kliande utslag på mitt ben.
Det är säkert ett fästingbett tänker jag och går igång om en eventuell antibiotikabehandling
o s v. Sjukvårdsrådgivningstanten lugnar mig och säger att jag kan vänta med att ta kontakt med HC på måndag om jag inte blir sämre än så här.

Söndag morgon känns det bättre,så det blir att gå till jobbet. Inga problem alls den dagen.

Måndag morgon.
Vaknar och känner mig blytung i hela kroppen, det värker i alla leder. Förmår mig nästan inte att kliva ur sängen.
När jag står i duschen så börjar jag att stortjuta, utav absolut ingen utifrån påverkande anledning!
Jag gråter och gråter, det finns ingen hejd. Rödögd och gråtande kliver jag ut från badrummet, möter sambon som tittar storögt på mig och säger;
- Men Anna om du har så ont i kroppen så kan du ju inte gå och jobba fattar du väl!
-Jag har inte ont i kroppen, hulkar jag fram, det sitter i huvudet, tjuter jag.
Jag gråter och tycker det är för jävligt att en fästing kan påverka en så här.

Hur det än är så måste jag till jobbet (hur knäpp få man vara). Så jag sätter mig på cykeln och trampar ned till Sandviken (en mil från dörr till dörr). Efter en stunds cyklande kommer jag på att jag förmodligen är sen, så jag ringer till jobbet och säger till dem att jag förmodligen blir en tio minuter sen eller så. Fortsätter trampa och tycker väldigt synd om mig själv.

När jag kommer fram så känns det värre än någonsin i kroppen, det fullkomligt spränger i alla leder och jag känner mig  förkyld och febrig. Tilläggas ska att jag inte har sminkat mig och det har småduggat hela vägen. Jag ser för jävlig ut.
Mina arbetskamrater tittar på mig och utbrister;
-Men Anna, hur e det med dig?
- Ja jag tror faktiskt att jag har blivit fästingbiten säger jag och börjar gråta igen.
-Men herregud ring HC direkt när dom öppnar, utbrister Patrik L.
-Ja jag ska, säger jag och tycker allt bara är skit.

Vid det ögonblicket så får jag en liten dragning i magen och känner mig plötsligt kissnödig. Uppsöker toa.
Jag har fått mens.

Växthuset Nu

Vill bara visa fina bilder från mitt växthus. Titta och njut!

              


Här hänger min vinranka!Tomater i kruka!Ska bli körsbärstomater!


Midsommar

Jag hade jobbarhelg i midsommras, men hann med att skapa lite feststämmning ändå. B la var jag, Pia och Honey ut och plockade lite blommor.Vi gjorde en midsommarstång och Magnus dansade "små grodorna" så lyckligt. Tyvär hann jag inte med någon bild på det :-)

Men han fick vara med på bild som tillverkare av midsommarstången!Till kvällen rökte vi vattenpipa med persikotobak, det var så gott!
Mamma var den som blossade mest :-)Anton tog sig en liten stödvila, mest kanske för att se om hängmattan skulle hålla :-)
Det gjorde den!Visst ser drinken god ut! Det var champange med jordgubbar som mamma hade med sig, Tack för den!För övrigt hoppas jag att det blir en ledig midsommar nästa år, det är sååå tråkigt att behöva gå och lägga sig för att man ska upp och jobba. Hör du det chefen :-)
Hälsar till mina arbetskamrater som har semester; ta det lugt och vila ordentligt nu, kram på er!
Vi ses om några veckor.RegnbågenI sutet av regnbågen finns det en skatt....
Men vad fin eller hur? Vi tog bilderna idag från vår balkong.

Kan kanske tänkas att man går ned till ufo-bollarna och kollar när mörkret fallit, vill ju inte att nån ser en....hi hiRegnet fortsätter i omgångar. Vi satt och fikade med ett par vänner nu på kvällen. När de skulle åka hem upptäckte vi de här regnbågarna. Så så snyggt!!!

Källargubben som sommarjobbar :-)

Nu regnar det igen! och jag tycker det är skönt.
För en vecka sen lät det i var mans mun;
Åh vad varmt det är!
Jag svettas och kan inte sova på nätterna!
Det är för varm för att äta!

Ja ni känner igen er på ett eller annat sätt va? Tänk er då in i om ni inte skulle kunna komminucera alls med omgivningen. Att du inte kunde uttrycka dig, att inte kunna tala om för ojmgivningen om dina allra mest basala behov.
Jag känner  människor som har det så. Som enbart genom andra  får förlita sig på att få behoven tillgodosedda. Jag tänker ofta på dem när jag gnäller över vädret.
Ibland orkar man inte vara så himla social och pratsam, man kan helt enkelt vara för trött för att var kommunikativ. Men jag har ändå ett val, jag väljer min situation. Jag har tur.

Min son har också ett medvetet val, han har flyttat ned i källaren. Han väljer att ibland komma upp för att gå på toaletten eller ta en sväng till kylskåpet.  Han vill kunna vara för sig själv och chatta med sina polare på nätet, spela rollspel och utöva sina konstnärliga sidor.
Han har börjat jobba den här veckan. Tillsammans med Magnus åker han iväg på morgonen och arbetar en hel dag. Han är skittrött :-)
Det är hans första sommarjobb, där han kan tjäna egna pengar. Tänk va kul det var när man fick sin första lön. Man hade planerat precis vad man skulle köpa och vad man skulle göra, åh vad häftigt det var :-)

Mitt första jobb som jag hade var såååååååå tråkigt, jag vände handskar på en handskfabrik, med tryckluft :-((((
Men tack vare detta jobb kunde jag ta mitt körkort och det är nog den bästa investering jag har gjort för en månadslön.
Hur/vad gjorde ni för era första löner, finns det nån där ute som har en bra historia att förtälja?

                                     

Magnus and Rockragge still going strong!

Vi hade sommarens enda händelse här i Jäderfors nu i helgen. "Holmen" vart invaderad av car-and-musicslovers ala  50-tal. Murhagen i spets hade ordnat lite rock´n roll i allra högsta klass.  
Rockragge var kvällens höjdpunkt och vi rockade som bara fan.
Gud va kul det var. Till och med Magnus dansade nonstopp i en hel timme (han har träningsvärk i dag). Ni kan inte ana vad svårt det är att få upp Magnus pån ett dansgolv, för det mesta har han inte nån lust alls att dansa.
Men igår var det han som släpade upp mig på dansgolvet och höll mig kvar där tills det slutade :-)
Magnus har alltid hävdat att han inte är så intresserad eller att det måste ske på hans vilkor, när han ska beträda dansgolvet.
Det var nätt och jämt han gick med på att dansa bröloppsdansen ska ni veta.
Nu har han ändrat sig ganska radikalt faktiskt. Jag kan se att han verkligen gillar att stuffa. Han vickar på europa, ler och söker ögonkontakt jätteofta. Han håller sig kvar mer än en timme på dansgolvet och ser allmännt nöjd ut :-)
Erkänn Magnus att du faktiskt gillar att rocka, det gör inte ont :-)
Synd bara att det inte finns fler tillfällen som man kan cyckla till holmen i sommar för att rocka och ha lite kul. Det verkar som att denna kväll är den ända i sitt slag :-("Holmen" en dag i maj 2008. Hoppas att det inte var någon som badade igår :-) 


Vart ska sylten vara om inte i källaren!


Jag går och tänker på vad vi ska göra med vår källare. Fick en idé och skickade in till Tv 4 Äntligen hemma. Tänk om de kunde komma hit och hjälpa oss. Om ni tittar på bilderna från källaren så ser ni varför jag vill göra om, eller hur?
Magnus jobbar som snickare och har varit murare i flera år, men ni vet hur det är med "skomakarens barn" :-)

Vi har en tanke att det ska vara enkelt, funktionellt och miljötänkande i vår källare. Alltså inget bubbelbadkar, torktumlare eller annat onödigt elförbrukande monster. Det i inredningsväg ska kunna handlas lokalt och inte vara av sånt material att det sliter på miljön i onödan. Är det någon som kan komma med förslag så är jag otroligt tacksam.

Tycker ni inte om mina tapeter i tvättstugan/duschen?

                       

I vår matkällare vill jag kunna förvara sånt som jag tagit rätt på i skogen bakom oss, bär och svamp i olika varianter. Jag har ju inte odlat några rotgrönsaker i år, men nästa år kommer det att finnas potatisland här ska ni veta. Då kommer inte Therese att få adoptera mina sättpotatisar :-)
Vinet från våra druvor kommer vi naturligtvis att göra både vin och saft på, så det åker också in i matkällaren.
Gurkor och annat smått och gott tar vi reda på och lägger in. Blåbären i skogen ska det bli sylt av osv.
Vid renovering av matkällaren åker alla prylar ut, lovar :-)

                                   

Här tar jag som sagt emot alla slags tips, både inredning och recept. Kram på er!

Pia Pettersson har inte hamnat i klimakteriet!

Men idag är det svettigt! Vi var på fyrtioårs-fest igår, den blev inte sen och inte speciellt blöt heller.  Men gud vad jag svettas idag. Ute på gården blåser det nästan stormvindar, vilket är bra. Annars har nog inte jag överlevt dagen känns det som:-)
I slutet på februari hade jag mens och sen dess har den lyst med sin frånvaro. Ett tag var jag till och med så orolig att jag gjorde ett graviditetstest, vilket visade det jag redan visste att, det inte var något att oroa sig för :-)
Jag  har haft mensliknande smärtor och brösten har svullnat, men ingen blödning. Svettats på nätterna och faktiskt ibland också på dagtid, som om jag sprungit ett maraton, med andra ord skitjobbigt. Humöret har åkt jojo och jag har mått allmänt vråldåligt emellanåt.
Alltså jag har hamnat i förstadiet till klimakteriet! Och det känns inte bra :-(
Min goda vän Annika som är lika gammal som jag, hon är gravid. Andra vänner som jag frågat om de har börjat strula med mensen eller kännt av något, förstadie-till-klimakteriet-symtom än? ser ganska så frågande ut och försöker med den bästa av miner att hålla masken och inte brista ut i skratt. Oftast har de inte ens tänkt på, när den tiden kommer eller frågat sina kära mödrar om deras intåg i klimakteriet.
JAG KÄNNER MIG GAMMAL! OCH JAG ÄR 43 ÅR!
Igår satt vi på stan en stund och tittade på bilar och annat löst folk. Det var crusing. Vi tillbringade nån timme med en gammal bekant som har ett ganska så ogenerat sätt när han får i sig några öl. Vi diskuterade eller snarare bara babblade om vilken kändis vi var lik. Alla enades om att Roger var en kopia av Jr Ewing i Dallas.
- Anna du är ju lik Babben du! sa han.
Vilket man kan tycka är en mycket bättre liknelse än vad han fick:-)
Hur gammal är Babben?
Vad jag vet så är i allafall Pia Pettersson fyrtio år nu, Grattis på dig! Du ser inte endag äldre ut, tvärtom faktiskt. Igår hade du flera känslomässiga utlösare, du grät i omgångar, skrattade och dansade (nästan hela natten antar jag) du såg verkligen avslappnad och ung ut.
Jag är faktiskt avundsjuk, men nu får det faktiskt vara slut på självömkan. Jag tar mig en promenad istället.
Kram på er som läser.

Ps. Jag lägger ut några bilder från festen, tyvär fick jag inte dig på bild Pia. Men det fanns ju gott om andra linslusar:)

                      
               

RSS 2.0