Två Studentfirande och en begravning

Dagen som i går var ingen vanlig dag men vi gjorde vårt bästa för att hålla balansen :-)
Mackan tog studenten och det blev fint firande med alla möjliga goda tilltugg. Anna och Tony är fantastiska på att ordna kalas!

Sonens bästa kompis klev även han ut i vuxenlivet med mycket väl godkänd i vårt sätt att se saker och ting. Sunkan du är helt fantastisk människa och vi vill dig allt gott i livet. Tänk vilka steg Du tar :-))

Mamma Pernilla och Pappa Pelle kan känna sig stolta och trygga med att ha en så fin och stark ung man som son. Sunkan är konstnären som i livet kommer att alltid gå sin egen väg. Framtidens spejare :-)

Vi vänner tog farväl av vår vän Kent Groven Berglind igår eftermiddag. En fin begravning som stämde väl med Grovens liv och dess människor i det. Jag känner din närvaro Groven :-)


Livet och Balansen

Vaknade på morgonen i det ljuva ljuset i vårt sovrum. Solstrålarna försöker tränga sig in bakom rullgarinerna och skapar reflextioner som kan vara så himla sköna. Där i dovet mellan sömn och vakenhet så rullade en tanke över mig som gjorde att jag blev klarvaken. Balans. Det är balans som livet själv går ut på. Mina tankar, handlingar och känslor strävar alla mot att skapa balans.
Motsatser som man då onekerligen kommer att tänka på är ju individuella, i den meningen att vi gör val efter eget huvud, efter egen känsla osv.  Jag har en förkärlek till att skapa något oavsett. Jag tycker att man ska hjälpa människor som har det besvärligt eller svårt i sina liv, det är inte svårt att vara medmänniska. Rättvisemärket har falnat något med åren, det finns ingen rättvisa i världen. Så är det bara.
Så till min nyfunna insikt. När jag skapar så gör jag det på bekostnad av min ork. Skapandet pressar liksom ur mig livskraft. Allting kostar, inget är gratis. Och det anser inte jag gör något. För skapandet i sig är så oerhört tillfredsställande. Oavsett vad det är man skapar.  Om jag försöker skapa en bättre tillvaro, eller bättre hälsa för någon annan person, som jag faktiskt gör i mitt arbete ganska ofta. Så kommer så småningom behovet att skapa för mig själv i lugn och ro. Det estetiska måste få sitt utrymme. Det glädjefyllda sitt och då utan ångest eller oro.
Tänk på årstiderna, de är ju till för att vi här i de nordliga delarna av världen ska ha balans. För att vi inte ska bli galna av tristess. Jag kan inte tänka mig ett liv där vi enbart har sommar och värme eller kyla och mörker.  årstiderna är till för oss här uppe att vi ska stå ut i det här klimatet. Balans.

Det känns som den här bollen eller jordklotet måste ha en viss balans för att överhuvud taget kunna hänga kvar i sin axel. Och då handlar det inte bara om gravitationen, utan även i den själsliga nödvändigheten. Vi människor är ett redskap för detta ändamål. Och kanske meningen med livet?
Kan vi skapa balans så har vi lyckats. Man måste vara nere för att kunna vara uppåt, man måste känna sorg för att kunna vara glad,  man måste vara hungrig för att kunna bli mätt. Och man måste arbeta för att kunna känna sig fri. När dessa nödvändigheter tränger sig på och inte längre kan hålla sig inom vissa ramar. Bör man agera. Låt dig följas av dessa insikter. Och hur du gör det är ditt ansvar och omdömme.

Trevlig sommar mina vänner :-)


Iceland Faxen å Jag :-)

Inledande strul på morgontimmarna gjorde att dagen bara kunde bli bättre och bättre.
Jag hade bokat bussen på fel dag. Det gick ingen buss 06.10. Och där stod Vi.Just insett misstaget JAG gjort. Bokat fel buss. Tar en lokalbuss till Gävle i förhoppning att "catch a train". Ha hahah inte då, när vi kom till Gävle fanns det inte en biljett att uppbringa. Tur man e rutinerad och hade med sig en god frukost till Gänget, fjäsk fjäsk :-)På Gävle station vid halv-sju-snåret dukas det upp innan jag och Linda åker tillbaka i en taxi till Sandviken för att hämta bilen som vi hade parkerat så fint vid resecentrum.
Som den ödmjuka medmänniskan man är så tog jag fullt ansvar över mitt misstag. Jag blev privatchafför till Solvalla. Och mina vänner blev fullt nöjda över det :-)


Vi började med lite mingel i vinnarhålet och sedemera fördrev vi den mesta tiden på resturangen och i spelluckorna. Linda började stort, genast fotograferad med självaste Gert Fylking. Medans jag mest stod bakom kameran då:-)Den lilla kändisdivan försatte inte tillfället minsann! Mustachloppet som var det första loppet under dagen ärades av fler kändisar, alla med mustach på överläppen till förmån för insamling och medvetandegöra om prostatacancer. Himla bra syfte!!!

         

Hästar hästar och hemskt mycket mer hästar. Så fantastiskt det var att se dem kämpa. Det liksom syndes att de var laddade och medvetna om dagen. Elitloppsdagen!!!

         

Den främsta och bästa av dem alla med sina 201 segrar  JÄRVSÖFAXEN ledde defileringen i lopp 3 Kallblodslopp. Say No More!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    

Publiken och upplevelsen som Solvalla bjöd på var fantastisk. Nästa som en bandyfinal med SAIK som vinnare:-)

         

         

De kommande loppen och finalen blev oerhört spännande. Magnus och Clarence blev så här glada några gånger under dagen.

Den avslutande finalen var en rysare som egentligen bara hade en vinnare ICELAND. Bilderna talar för sig själva :-)

Vilken Häst!!!!
RSS 2.0