Musik + kärlek= Sant

Häromdagen kom Navets sånglärka Helene nynnande på en liten melodi och det lät så mysigt. Vi var några på jobbet som jobbade under helgen, och då finns det lite mer utrymme till trevliga samtal och lite samkväm :)
Kom in i ett litet härligt mående och allt kändes ganska bra. En tanke slog mig; Vi männniskor har inte alltid varit så här goda och sökande efter kärleksfulla relationer. Det måste vara drifter som gjort oss till dem vi är. Vi har alla påverkats av olika drifter.
Som musikaliska driften. Den kommer till oss i olika stunder, vi lever med den på fler olika vilkor. Musiken ger glädje, musiken ger stöd, musiken ger tillförsikt, musiken ger tröst, ja jag kan fortsätta hur länge som helst. Men det har ju inte alltid varit så. När de första människorna levde här på jorden så var de i första hand överlevare och sökare.
De visste inte vad musik var. Men någonstans på vägen måste ju ljudandet framskridit och fått plats hos människan, som något unikt och behövande. Vi måste någonstans där också blivit kärleksfulla tror jag, eller i allafall börjat utveckla den känslan. Vad kan det då varit som gjorde oss människor kärleksfulla? Kan det varit insikt av dess betydelse eller var det en ren skön känsla som växte fram inom oss?
Var det musiken som gjorde oss kärleksfulla? var det så vi utvecklade känslan för varandra så är ju musiken idag otroligt underskattad. Egentligen :-)  

Men HerreGud det var så länge sen

Skulle visa min kollega på jobbet min blogg idag och då insåg jag;
Men vad det var länge sen jag daterade upp sidan! Förlåt jag har haft mycket annat för mig :)
Men just nu sitter vi framför TV:n precis som resten av Sveriges alla nyfikna väljare och då passar det väl rätt bra att kommunisera lite med mina bloggläsare.För några dagar sen så hade vi en diskussion hemma om valet och livet, sambon sonen och jag. Sonen röstar för allra första gången. Häftigt tycker jag, men han tog det med ro han :)
Och visst har det varit grymt svårt denna gång. Konstig egentligen för jag trodde verkligen inte att jag var så påverkbar och lättfotad när det gäller valfläsk :)
Hade nämnligen bestämt mig för länge sen hur jag skulle rösta, men klev in i ett vackel av dess like här på slutet. 
Men när sonen väl bestämt sig att INTE rösta blankt så kände jag att mitt jobb var gjort. Och han och jag röstade verkligen inte lika. Han röstade för sin egen del och jag min :)
Nu ser vi fram emot att sonen snart har ett jobb att gå till och att vi människor lär oss att ta till vara på naturen på ett hänsynsfullt sätt :)LOVE PEACE and UNDERSTANDING
anna 


RSS 2.0