Nya grannar

Vi har fått nya grannar!
Men jag måste bara visa våra nya grannar, de bor ute i hagen strax intill huset. Det är fyra små tjurar som ska gå i hagen utanför hela sommaren. Dom är så söta. Jag har varit till dom varenda dag och klappat på dom och pratat lite. De är inte alls rädda för mig längre, men ärligt talat så håller jag mig undan ibland när dom får sina tjurrus:-)
På morgonen när jag vaknar brukar de ligga alldeles utanför mitt badrumsfönster, så jag öppnar och pratar lite med dom och de funderar nog vad jag håller på med för bestyr därinne.

Bilder från dagen


     
 Undra hur lång tid det kommer att ta?                                            

    
Bra gömställe!

    
En sommar är ingen sommar utan "Holmen"!

    
Vilken sötnos! Vill ta med hem, men så får man ju inte göra :-(

     
Vill ju pussas också. Måste bara ha en!!!

    
Sonens smide från när han var ca 10 år!
Vilken tur att jag hittade den. Den kom verkligen till användning nu när vi håller på att färdigställa hönshuset.

    
Här inne ska höna-pönorna bo. Ska bara göra lite fint och så först. Är det nån som har hönor och en tupp till salu?

    
Vackert vid kvarn!

    
Nu e de sommar, fast det bara är tio grader. Men visst blir man bad

När kopplar vi verkligen av?

Nu är det som allra vackrast ute och jag har bara lust att se på. Eftertanke och inspiration är parollen denna ledighet.
I morgon tänker jag ta kameran och gå/cyckla ut på landet och se vad jag hittar :-))
Det mesta i livet bara rullar på och man kan liksom inte få in allt som sker runt om en, därför behövs små micropausar.
Det är lätt hänt att man bara tar de goda sakerna i livet för givet. Att man inte ens ser att det kommit till en som en gåva.
Min moped startade inte i morse när jag skulle åka och handla. Kan i vanliga fall vara ganska frustrerande. Men jag tänkte efter. Behöver jag verkligen åka till affären? Behöver jag ha hem det som jag hade tänkt handla? Ja sen kanske, men faktiskt inte just nu.
Jag gick in i huset och satt på en köppa kaffe istället, tog fram en målarduk, färger och stafflit. Gud vilken skön dag jag fick!
Målningen kanske jag visar på bild vid ett senare tillfälle när den har behov att visas :-)
Men den här bilden är fin att se på, nu kan vi snart bada! Skönt!

None

Ja ser det snöar :-))))

Det kan liksom inte vara sant!
Det snöar som sjutton där vi bor. I mitten av maj!
Vad handlingsförlamad man blir. Som tur var så kunde jag gå ut och jobba extra idag.
Annars hade jag gone crazy.
Varför är vi så himla väderbundna vi som bor här i norden? Bara för att det är dåligt värder så har vi plötsligt inget att göra, eller så blir vi så uttråkade för vädret är så dåligt, eller ingen lust med något på grund av vädret!
Magnus ringde till mig idag på jobbet (till min mobiltelefon) och frågade när jag slutade?
- ja jag är inte så säker, men varför undrar du? frågade jag
-Jag vill att du kommer hem så vi kan ha tråkigt tillsammans! Sa han :-)
Snacka om killen med fantasi, han kan inte ens ha tråkigt själv :-)
Nä det blir en tv-kväll och lite god mat, det är verkligen inte dumt. Dessutom sa min jobbarkompis Anneli att det var en bra film som går på ettan vid niotiden. Saxofonhallicken, ska kolla på den.
Vi får hoppas att det här går över. Snöfallet alltså!Verandan som omvandlades till en kuvös :-)

Idag var jag jättetrött efter att vi på jobbet varit på utbildning hela förmiddagen och på eftermiddagen suttit i personalmöte. Utbildningen som var en inledning till tio stycken tillfällen (heldagar) var intressant och det kommer nog att bli väldigt bra med kunskapspåfyllning. Men när jag kom hem var jag helt mentalt tom och ville bara sova.

Som tur är så såg Magnus att jag var helt slut och han höll sig undan, med sitt spikande och knåpande på verandan. Magnus har satt in fönster på vår veranda och idag satt han in det sista.
Efter ett tag blev jag lite nyfiken och tittade ut på vad han höll på med. Då vaknade min lilla inredningsådra till liv och jag började möblera lite och greja. Vi är nu inte klar med målningen än, det blir till sommaren startat på allvar.
Men än så länge får det se ut så här. Man tager vad man haver mentaliteten är bra tycker jag. SimsalaBim så blev jag pigg igen.

                   

Vi vill inte ha annat än gamla möbler så att vi riktigt kan "hänga" . Om det är för dyrt och välvårdat går det ju inte riktigt att slappna av när man har ungdommar och djur i huset. Loppisgrejer funkar perfekt.
Vad DU är duktig Magnus, du kan allt Du!

Sommar, Sol och Schizofreni :-(

Har jobbat hela helgen och måndag dag. Känner mig nu ganska urlakad. Inte uttråkad utan väldigt trött bara.
Tycker egentligen att det är helt okej att jobba helger. Det har verkligen sina fördelar. Mindre trafik på morgnarna, längre och lugnare rapporter vid ankomst, flera som har sovmorgon och över huvudtaget lugnare tempo.
Vissa helger är vi bara två stycken som jobbar under hela förmiddagen fram till lunch, då sitter man inte ned en enda gång. Och det gör inget, det får bara tiden att gå och jag är ju ganska rastlös av mig ,så det passar bra faktiskt.
Det är tröttheteni huvudet som tär vissa helger. Om man har brukare som mår dåligt på ett eller annat sätt, och som då naturligt behöver mycket mer omvårdnad i form av samtal eller motivering att ens kliva ur sängen,eller vad det nu kan vara.

Den här helgen var det ganska tungrott och jag funderade och reagerade över  "mina" brukare flera gånger. Det verkade som om många har det jobbigare just nu och som mår sämre överhuvud taget. Utan att här hänga ut personer så förklarar jag inte närmare vad det är som är jobbigt eller så. Det är min känsla av att de mår sämre som jag vill ventilera.
Kan det vara så att årstidsförändringar i sig är anledningen till sämre psykisk hälsa ? Kan det vara vetskapen till att det sker sådan stor förändring i natur och i människor vid denna tidpunkt på året ?

I gapet mellan vår-sommar var det nu några veckor med värme och sol som satte fart på sommaren. I naturen så satte alla processer fart, träd och gräs blev fort grönt, krokusarna blev till hängande pelargoner i trädgårdar. Körsbärsträden står i full blom o s v .
Vi klädde av oss täckjackorna,klev ur kängorna och på med sommarlätta skor. Vi fick snabbt en liten solbränna och det traditionella sommarlinnet revs fram ur garderoben. Vi pratar om att grilla till kvällen, och de kommande semesterplanerna ska ventileras med kollegorna.

Det här livet har inte en psykiskt funktionshindrad människa som bor i ett gruppboende. Man vill kanske inte ens höra talas om det. Man vet att nu en tid framöver kommer det att vara så här. Och att man ska bli påmind hela sommaren hur det kan vara att ha ett funktionsdugligt liv, kanske till och med ett lyckligt liv. Vill man över huvud taget annat än att slå huvudet i väggen då?
Människor med svår schizofreni, allvarliga psykoser eller personlihetsstörning har inte på långa vägar ett värdigt liv som kan vara det minsta tillfredsställande i form av aktiviteter,fritid, vänner eller nöjen. Man är helt enkelt alldeles för svårt sjuk. Man kan kanske inte ens tänka att det här händer just nu. Det är kanske bara känslan av att det sker en förändring, som förankras i kroppen på nått sätt?

Jag är så oerhört tacksam över att det inte har drabbat mig eller någon av mina allra närmaste. Ett under har kanske räddat oss flera gånger? Vad vet jag?
Det måste vara det absolut värsta som kan drabba en människa, att bli svårt psykiskt sjuk i ung ålder och inte tillfriska på många många år, om ens någonsin.
Jag jobbar med dessa patienter och när jag slutar på dagarna kan jag gå hem och leva mitt liv.  
Jag har mina intressen, aktiviteter, släkt och vänner.
Jag är lyckligt lottad och jag vet om det.


                   

Här visar jag några bilder från psykiatrimässan i Gävle på Läkerol Arena 6-7 maj 2008. Många  verksamheter visades upp och här har vi några guldkorn.
Mässan hoppas jag blir på Konserthuset nästa år, den blir mer tillgänglig för alla då.

Ibland hus och oknyten!

Åh vad det är härligt att vara hemma!
Jag menar så här; Vi drog iväg till ett par kompisar som har ett släkt-sommarhus i Landafors, jag och Magnus.
Helt underbart ställe, huset stod alldeles intill vattnet, solen sken, killarna snickrade och vi andra punktmarkerade lilla bombnedslaget och charmtrollet Norea 15 månader. Tog promenader, drack några Hof och käkade. Stannade ute på bryggan till halv två på natten. En underbar liten paus i tillvaron i samkväm med vänner. Kan det bli bättre?

Ungefär ett dygn var vi hemifrån. Och när vi kom hem  var vi så glada att vara hemma. Vi fixade lite i trädgården och jag planterade pelargoner, rosor och panseer.
Tänk att man kan vara såå hemkär! Men om ni tittar på bilder från mitt växthus så kanske ni förstår varför.

I allafall så satt vi (vuxna) på natten och drog lite historier och ljög(antar jag :) för varandra på bryggan. Allt från värsta jägarstorys till spöken och barndom. Thomas och Anders som är kusiner berättade hur deras barndom har varit på  lov och sommrar i "Landa". Kul och höra!
Visar här lite fina bilder ifrån "Landa". Titta och njut!

Förresten vet ni hur ni ska göra för att hålla oknytet borta från husen?
Jo ni ska plantera en Fläder vid ena husknuten. Så är de puts väck sen.!
Fungerar på nästan alla objudna spöken :-() ho ho

                             

Svärmor och Valborg

Den 1:a maj hittade svärmor och jag en väg som vi båda kan vandra på utan att krocka. Inte genom stan med banderoller över huvudena, utan i trädgåtden bland pelargoner och sättlökar. Vi brukar inte ha så mycket gemensamt hon och jag. Vi älskar naturligtvis samma människa, min sambo och hennes son. Där slutar likheterna mellan oss. På gott och på ont.

Vi hade inflyttningsfest och sista aprilfirande hemma hos oss Magnus och jag. Det blev en lyckad fest med grillat, kase och raketer. Båda våra svärmödrar var med, och de sov över hos oss på natten. Men dagen efter var det inte så livat i luckan kan jag säga. Det var svärmor och jag som var vaken i stort sett. Och vi höll till i växthuset och i trädgården mest hela dagen. Planterade bland annat gurka och lökar, rensade ogräs och pratade. Det var så himla trevligt att ha henne där, hon gav så mycket kunskaper till mig som nybliven trädgård-växthusägare man är och hon tog liksom inte över. Skön stämning. 

Sonen och hans fyra kompisar sov ochså över. De var med oss på kvällen, men drog sig lite undan för att rollspela under natten. Dom susssade gott långt in på dan. Skönt att ha dom hemma under sista april, man vet vad man har dom och behöver inte oroa sig för att de skall debutera sin "ut och festa bana", just den helgen i allafall. Debuten kommer väl att komma någon gång, men ju längre det dröjer ju gladare/tryggare är jag. Bamse verkade inte  vara chockskadad efter det fina fyrverkeriet som sköts upp vid idrottsplaten, för han var hemma och spann som en riktig katt hela natten.
Tack alla ni som kom och firade med oss, vi uppskattade det verkligen. Hoppas att vi kan göra om det fler gånger i sommar.  
         


RSS 2.0